Ενδοσχολική Επιμορφωση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Εκπαιδευτικοί Ημερίδες - Ομιλίες

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Μαθησιακές Δυσκολίες – Μύθοι και πραγματικότητα – Ο ρόλος των εκπαιδευτικών”. Η επιμόρφωση συνδιοργανώθηκε από το 52ο Δημοτικό Σχολείο, το 45ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών και το Δημοτικό Σχολείο Καλεσσών.

Η επιμόρφωση είχε ως σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη φύση και τα είδη των μαθησιακών δυσκολιών, τα χαρακτηριστικά που συναντώνται συναρτήσει του φύλου και της ηλικίας καθώς και τις δομές που υποστηρίζουν τόσο τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και τις οικογένειές τους όσο και τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην επιμόρφωση, μέσα απο πραγματικά παραδείγματα και σαφή βήματα, ενδυναμώθηκαν στον ρόλο τους και βελτιστοποίησαν τις δεξιότητες τους στη διαχείριση αντίστοιχων θεμάτων.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Γιγουρτάκη Μαρία, Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Π. Ε. και Δ. Ε. Ηρακλείου και κα Μαράκη Ελένη, Σύβουλο Εκπαίδευσης 2ης Ενότητας Π.Ε. Ηρακλείου για την εξαιρετική τους εισήγηση!