Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κνωσσό

Γ1 Γ2

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 η Γ΄ τάξη, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Με πολύ κέφι και ενθουσιασμό ξεκινήσαμε να δουμε από κοντά τα όσα μάθαμε στην Ιστορία για τους προγόνους μας! Οδηγός, η εξαιρετική ξεναγός μας κα Ειρήνη Πεχλιβανίδου!

Φτάνοντας στην Κνωσσό, εξοπλιστήκαμε με τα ειδικά ακουστικά προκειμένου να μη χάσουμε καμία λεπτομέρεια από την ξενάγηση.. και ξεκινήσαμε!

Η κα Ειρήνη με απλά και κατανοητά λόγια ξενάγησε τα παιδιά στις διάφορες αίθουσες και πτέρυγες του αρχαιολογικού χώρου, παντρεύοντας τα όσα γνωρίζουμε ήδη από το σχολικό εγχειρίδιο με νέες πληροφορίες και εμπλέκοντας ενεργά τα παιδιά στη διαδικασία της ξενάγησης μέσα από στοχευμένες ερωτήσεις και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού! Σε αυτό, οι μαθητές έπρεπε να “ανακαλύψουν” στοιχεία στον αρχαιολογικό χώρο και να τα σημειώσουν στο ειδικό φύλλο εργασίας που τους δόθηκε! Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών διατηρήθηκε αμείωτο ως το τέλος!

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Ενετικό κάστρο Κούλε και μάθαμε λίγα πράγματα για την ιστορία του, κλείνοντας έτσι την εκπαιδευτική μας εκδρομή! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Πεχλιβανίδου για την εξαιρετική ξενάγηση! Τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις!