ΚΕΣΑΝ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ανακοινώσεις Γονείς Δραστηριότητες Εκπαιδευτικοί

Ηράκλειο 02/05/2020

Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί εκπαιδευτικοί,       

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!                                                               

Ελπίζουμε να είστε καλά, να παραμένετε ήρεμοι και υγιείς.

Με λύπη διαπιστώσαμε ότι πολλοί από εσάς δε λάβατε την προηγούμενη επιστολή μας, πριν το Πάσχα. Γι’ αυτό το λόγο σας τη στέλνουμε ξανά, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη νέα δράση (άτομα που συμμετέχουν πρώτη φορά).

Νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας πρώτα απ’ όλα γιατί έχουμε αφήσει μια δράση στη μέση. Ο στόχος μας, όπως θυμάστε, είναι η ενδυνάμωση της σχολικής ζωής μέσα από τη δημιουργική συμμετοχή όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων). Απώτερος σκοπός όλου αυτού του εγχειρήματος είναι η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιών. Οι προηγούμενες συναντήσεις μας καθώς και η συμμετοχική εικαστική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου, αυτό τον σκοπό εξυπηρετούν. Επομένως, χρειάζεται να δώσουμε κάποια συνέχεια….

Τα κλειστά σχολεία – στην παρούσα φάση – αποτελούν βέβαια σημαντικό εμπόδιο. Είναι όμως και μια πρόκληση για όλους μας, να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας και να βρούμε νέους τρόπους για να μείνουμε συνδεδεμένοι ως κοινότητα, αλλά κυρίως για να ονειρευτούμε το αύριο, να μοιραστούμε την αγωνία, την αισιοδοξία και την ελπίδα μας.                                                                                                                                                       

 Γι’ αυτό σας προσκαλούμε στη Β΄ Φάση της δράσης μας, να δουλέψουμε όλοι μαζί με έναν συμβολικό τρόπο: Ελάτε να «καλλιεργήσουμε», να «φυτέψουμε» στα σπίτια μας μια «ελπίδα». Να  τη φροντίσουμε, να τη δούμε να μεγαλώνει, να ανθίζει, να βγάζει καρπούς και να ριζώνει στο δημόσιο χώρο. Η ελπίδα του καθενός, της καθεμιάς μας….

Πώς?

Διαβάστε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Περισσότερα, στην επόμενη επικοινωνία μας, σε λίγες ημέρες (Τρίτη το απόγευμα 12 Μαΐου)

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας μέχρι την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Εύα Αθανασιάδου, εικαστικός                 

Ειρήνη Στρατάκη, Επιστ. Υπεύθυνη  ΚΕΣΑΝ – Κέντρου Πρόληψης