Αδελφοποίηση σχολείων! Τόσο μακριά… μα τόσο κοντά!

Γ2

Στις 2 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε και επίσημα το πρώτο βήμα προς την αδελφοποίηση του σχολείου μας με το 49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Συγκεκριμένα, το Γ΄2 τμήμα του σχολείου μας “συνάντησε” διαδικτυακά τα παιδιά του Γ΄ 1 τμήματος του 49ου Δημοτικού της Πάτρας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Κοκολογιαννάκη Βάσως και της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Πέτρου Γιώτας, αντίστοιχα.

Με αφορμή το κεφάλαιο “Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων Ημαθίας” της Γλώσσας, οι μαθητές ετοίμασαν ερωτήσεις για τους συμμαθητές τους στην Πάτρα, με σκοπό να γνωρίσουν το σχολείο , τη σχολική ζωή και την καθημερινοτητά τους σε ένα σχολείο μακρινό, λίγο διαφορετικό από το δικό τους!

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας οι μαθητές των δύο τμημάτων αρχικά συστήθηκαν και έπειτα ένας ένας έθεταν από ένα ερώτημα το οποίο και οι δύο πλευρές απαντούσαν. Με αυτό τον τρόπο, γνώρισαν τους χώρους των δύο σχολείων, αντιλήφθηκαν ποιοι υπάρχουν και στα δύο σχολεία και ποιοι όχι, έμαθαν ποιο είναι το αγαπημένο τους μάθημα, ποια παιχνίδια παίζουν στο διάλειμμα καθώς και πώς κυλάει η ημέρα τους στο σχολείο!

Οι μικροί μαθητές μας εντοπίζοντας ομοιότητες και διαφορές τόσο στα κτήρια των δύο σχολείων όσο και στις συνήθειες της καθημερινότητάς τους στη σχολική πραγματικότητα, διαπίστωσαν μέσα από τη διαφορετικότητά τους, πως είναι ταυτόχρονα τόσο ίδιοι με τους συμμαθητές τους!

Η βιντεοκλήση μας στο Webex ολοκληρώθηκε αφήνοντας τα παιδιά και των δύο σχολείων ενθουσιασμένα και ανυπόμονα για την επόμενη κοινή μας δράση και συνάντηση !!!

Τα καλύτερα έρχονται!