Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Αθλητισμός Δραστηριότητες ΣΤ1 ΣΤ2

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Σε αυτό το πλαίσιο, με αφορμή τη συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα, οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας ενώθηκαν για να υψώσουν ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, παρουσιάζοντας μας αγωνίσματα όπως: σφαιροβολία καθιστών, αγώνα τρεξίματος με τα χέρια, σκυταλοδρομία τυφλών, βόλεϊ καθιστών και μπάσκετ σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Για την πολύ όμορφη αυτή δράση, που καλλιεργεί την ενσυναίσθηση στους μαθητές μας, να ευχαριστήσουμε τη γυμνάστρια του σχολείου μας, κυρία Ελένη Θεοφιλακη!!
Το 52ο δημοτικό εύχεται η σημερινή ημέρα να είναι μία ημέρα στοχασμού και ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τα άτομα με αναπηρία. Ας γίνει η αφορμή να αντιληφθούμε ότι «διαφορετικότητα» σημαίνει «μοναδικότητα» και να ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε κάθε διαχωρισμό και αποκλεισμό. Να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.