Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή

Ανακοινώσεις ΣΤ1 ΣΤ2

Οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Αθήνα για μια αξέχαστη εκπαιδευτική εκδρομή το τριήμερο 2-4/3/2024!!!
Η αρχή έγινε το Σάββατο το πρωί. Ο ήλιος έλαμπε μετά από 2 συνεχόμενες μέρες βροχής και τί καλύτερο από μια βόλτα εξερεύνησης στο Αττικό ζωολογικό πάρκο! Την τιμητική τους είχαν, όπως είναι φυσικό, οι παιχνιδιάρικοι λαιμουριοι…


Η εκδρομή στην Αθήνα δεν ήταν μόνο μια ευκαιρία για μάθηση, αλλά και για ψώνια για γονείς και μαθητές. Αναπόφευκτη λοιπόν η βόλτα στο εκπτωτικό χωριό McArthur. Το Ευγενίδειο Ίδρυμα με το πρόγραμμα «Υπάρχει άραγε κέντρο στο Σύμπαν και αν ναι που θα μπορούσε να βρίσκεται;» συμπλήρωναν το πρόγραμμα της πρώτης μέρας. Εντυπωσιακός ο θόλος αλλά και συναρπαστική η εξέλιξη των ιδεών μας για την θέση της Γης και κατά συνέπεια του ανθρώπου στο Σύμπαν.

Ακρόπολη, μουσείο Ακρόπολης και κατά συνέπεια πολύ περπάτημα είχε το μενού για τη δεύτερη μέρα. Μια Κυριακάτικη βόλτα στην Ακρόπολη σημαίνει μια βόλτα στην ιστορία. Ένα μάθημα ιστορίας που κράτησε πολλές ώρες. Χωρίς κανένα βιβλίο όμως και χωρίς διαγωνίσματα!!! Το Μουσείο Ακρόπολης, από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της αθηναϊκής Ακρόπολης. Πρόκειται για ελεύθερα αναθηματικά γλυπτά, καθώς και σύνολα αρχιτεκτονικών γλυπτών που κοσμούσαν τα οικοδομήματα που ανεγέρθηκαν σε διάφορες ιστορικές περιόδους στην Ακρόπολη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας απολαύσαμε μια μοναδική θεατρική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μετά από όλα αυτά η ξεκούραση ήταν απαραίτητη. Δεν τελειώσαμε όμως εδώ… Για κλείσιμο είχαμε Athens by night σε ένα φιλόξενο μουσικό μεζεδοπωλείο στου Ψυρρη!! Η πίστα δεν άδειαζε και μάλιστα έγραφε «52ο Δημοτικό», γιατί περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω!!!

Την τελευταία μέρα παραμονής μας στην Αθήνα, επισκεφτήκαμε το ανάκτορο του Όθωνα που σήμερα στεγάζει τη Βουλή των Ελλήνων, οι μαθητές συνέλεξαν σημαντικές πληροφορίες για το ιστορικό αυτό κτίριο
και ξεναγήθηκαν στους χώρους του. Μεταξύ άλλων, είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων και να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών. Τέλος, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η έκθεση ιστορικών κειμηλίων, εγγράφων και έργων τέχνης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση που φιλοξενείται εκεί.

Τελικός σταθμός πριν την αναχώρηση μας για Ηράκλειο, το ίδρυμα Σταύρος Νιαρχος, ένας πολυσυλλεκτικός περιβαλλοντικά βιώσιμος προορισμός για δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση, τέχνη και ψυχαγωγία.
Μπαίνοντας στο καράβι, οι βαλίτσες μας ήταν πιο βαριές από γνώσεις, αναμνήσεις και εντυπώσεις από την καλύτερη εκδρομή ever!!