Γιορτή του Πολυτεχνείου

Δραστηριότητες Ε1 Ε2

Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς, αποτελεί, ιστορικά, ένα από τα καθοριστικά γεγονότα για την πτώση της Χούντας τον Ιούλιο του 1974. Με κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» η φοιτητική νεολαία ύψωσε το ανάστημά της, για τη δημοκρατία, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στην αντιδικτατορική δράση και στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, 49 χρόνια μετά, αποτελεί αυτονόητη πράξη ευθύνης για το σήμερα. Κι αυτό διότι, τα αιτήματα εκείνης της εποχής παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά.

Σήμερα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε τάξης του σχολείου μας, κατάφεραν με τη δυναμική τους ματιά στα γεγονότα, να μας συγκινήσουν προβάλλοντας τη δύναμη, την αυταπάρνηση και την τόλμη που χρειάζεται πολλές φορές για να γραφτεί η ιστορία!!

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς κ. Καραχρήστου Ζωή, κ Βαγγέλη Παπουτσάκη, κ. Αγάθου Αθηνά, κ. Παπαδοπούλου Αργυρώ και κ. Κόκκα Μαρία για αυτή την πολύ όμορφη προσπάθεια.