52ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Το σχολείο μας

Ø  Αρχική Σελίδα    Ø   To Σχολείο Μας  Ø   Δάσκαλοι Ø    Το εφημεριδάκι μας  Ø     Η Πόλη μας   Ø   Εκπαιδευτικά Προγράμματα   Ø    Αθλητισμός   Ø   Επικοινωνία

   

     Το 52ο Δημοτικό Σχολείο ιδρύθηκε το 1994 για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών της περιοχής των ΤΕΙ Ηρακλείου. Ξεκίνησε τη λειτουργία του ως 6/θέσιο Δημοτικό σχολείο, όμως σύντομα διευρύνθηκε και σήμερα λειτουργεί ως 12/θέσιο με Τμήμα Ένταξης και Ολοήμερο.

     Στο χώρο του σχολείου μας υπάρχουν κάδοι ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ μπαταριών και μικρών ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών συσκευών.

 

 

      Το Φθινόπωρο του 2010 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του 52ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και του 61ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, τα οποία θα είναι δύο από τα πρώτα βιοκλιματικά σχολικά κτίρια που θα κατασκευαστούν στο νομό. Είναι ένα έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, προυπολογισμού περίπου 4.500.000 ευρώ. Το σχολείο μας θα αποκτήσει μια καινούρια, σύγχρονη υποδομή, που θα εξασφαλίζει και την αυτονομία του σε ότι αφορά την ενέργεια μέσα από ειδική μελέτη που έχει γίνει. Θα είναι το πρώτο σχολείο, που παραδίδεται στην Κρήτη με τέτοια υποδομή και τέτοια αυτονομία σε ότι αφορά την ενέργεια. Είναι δηλαδή ένα «έξυπνο» σχολείο.

     Σύμφωνα με τις μελέτες, τα νέα «πράσινα» σχολικά κτίρια θα έχουν με την ολοκλήρωσή τους τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία θα προκύπτει από τη μείωση της ενεργειακής τους κατανάλωσης. Μέσα από την ειδική μελέτη ηλιασμού - σκιασμού, και διάφορες άλλες εφαρμογές, οι οποίες αυξάνουν το βιοκλιματικό χαρακτήρα των κτιρίων και αφορούν στη μόνωση, τον αερισμό, το φυσικό φωτισμό και την παραγωγή ενέργειας θα επιτυγχάνεται η λειτουργία των σχολείων μόνο με το 25% της ενέργειας, που καταναλώνει ένα συμβατικό κτίριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου και τεράστια οικονομικά, περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά οφέλη.

     Οι εργασίες του προβλέπεται να ολοκληρωθούν πριν τη λήξη του σχολικού έτους 2011-12.

 

 

   2005-06  

   2008-09  

           
         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A1

A2

B1

B2

Γ1

Γ2

 

 

Α1

Α2

Β1

Β2

Γ1

Γ2

 

 

Δ1

Δ2

Ε1

Ε2

ΣΤ1

ΣΤ2

 

 

Δ1

Δ2

Ε1

Ε2

ΣΤ1

ΣΤ2